Agnes Water

We hoeven maar 4 uurtjes te rijden vandaag en dan komen we bij Agnes Water aan. De afstand is precies lang genoeg. Na een lang hobbelig pad te hebben gevolgd, arriveren we bij een ruim huis boven op een heuvel. Ze noemen het: Crusoe's look-out! Hele lieve mensen. Ze laten ons het appartement zien en alle terrassen waar we gebruik van mogen maken waarvandaan je de meest mooie uitzichten hebt. Last but nog least de gamesroom en het zwembad met hottub. De jongens zijn door het dolle heen. Na een uitdrukkelijke waarschuwing aan de kinderen dat de schuifdeur van het appartement en de hekken naar de terrassen echt altijd maar ook altijd dicht moeten zijn en ze niet in de bosjes mogen vanwege slangen en de bruine giftige pad...weten we dat we nu echt in de outback van Australie zitten, ondanks het feit dat we vlakbij de kust zitten. We pakken de spullen uit de bus en settelen ons al snel in het fijne huisje. Zwemspullen aan en lekker afkoelen in het zwembad. Er is ook een ondiep zwembadje bij dus Maurits kan lekker spelen en spartelen. Hij is ook helemaal blij. Ze hebben een grote mand vol met alleen maar opblaasbare zwembadspullen dus de jongens gaan helemaal los. Het hoogtepunt is wel een gigantische draak waar ze met z'n tweeen op kunnen zitten. Hun eigen boot!


Het voelt bijna een beetje als 'falen' dat we niet in de camper slapen maar als we na even stilstaan terugkeren in de camper om wat spullen op te halen, weten we weer waarom we in de zinderende hitte niet daarin wilden slapen...We laten het los en genieten van ons fijne huisje! Iedereen komt bij. 'S avonds gaan we lekker bbq'en en op tijd naar bed.


Dolce far niente

De volgende dag doen we een dag helemaal niks. De hele dag vertoeven we lekker in en rondom het huis en vooral bij het zwembad! De jongens vinden het heerlijk..de hele tijd vragen ze of ze echt nog even mogen blijven spelen in het zwembad of dat we alweer weg moeten...tsjjaa dit zegt genoeg. We waren duidelijk toe aan even een rustpunt. Eenzelfde huisje voor een paar dagen. De jongens spelen heerlijk in het water en wij genieten van de rust en prachtige vergezichten. Bij volle maan zitten we weer aan de bbq. Heerlijk weer eens zo'n dagje nergens naar toe.


Krokodillen en Kangaroes

De volgende ochtend gaan we ontbijten in het holiday café aan het strand. We bestellen wat simpele yoghurt en roerei, wat koffie en jus d'orange. Lekker maar niks speciaals...de rekening bedroeg 70 dollar.. ongelooflijk wat is dit land toch aan de prijs. Elke keer zijn we weer verbaasd. Even extra genieten van het mooie strandje dan maar. Vervolgens gaan we naar het dorpje naast Agnes Water. Ook dit dorpje heeft een bijzonder naam namelijk 1770. Genoemd naar de datum dat Captain Cook het stadje ontdekte. We drinken koffie in een heel schattig haventje. Kleine bootjes worden af en aan in het water geduwd om even lekker te gaan varen. Rond deze kust kan je prachtig snorkelen (great barrier reaf). We vervolgen onze weg en hebben de meest mooie vergezichten. Tenslotte rijden we nog langst een mooi idyllisch strandje met een erg leuk speeltuintje. Hier moet natuurlijk gestopt worden zodat er even geklommen kan worden. Denise wandelt even over het strand en ontdekt het bord dat het verboden is te zwemmen omdat er krokodillen gesignaleerd zijn. Bijzonder dat het water werkelijk helemaal vol ligt met kleine kinderen en ouders. Blijkbaar neemt men het bord niet zo serieus. Wij voelen toch wat minder de behoefte om daar te gaan zwemmen. Nadat de jongens lekker gespeeld hebben, gaan we terug naar het huis om even te zwemmen. 'S middags om 3 uur gaan we vervolgens naar de kangaroe opvang. Kangaroes die zijn aangereden of gewond zijn, worden daar opgevangen en verzorgd. Je mag ze zoete aardappel geven en aaien. Enorm leuke ervaring en de jongens vinden het geweldig. Allebei durven ze de kangaroes eten te geven. Lekker aaien en zelfs een beetje knuffelen. Er zitten ook baby kangaroes in de buidels. Heel lief om dat koppie eruit te zien. Na de kangaroes nog even fijn afkoelen in het zwembad en genieten van de zonsondergang vanuit het bubbelbad. Het was weer een top dag!


De volgende dag alles weer inpakken. Het was heerlijk om daar even lekker te ontspannen! Op weg naar onze nieuwe bestemming Hervey Bay!