Na een vlucht van 4,5 uur gaan we landen op Sydney. De landing was best een beetje spannend omdat er extreem veel wind stond. Bij de landing zien we dat het vliegtuig door een windhoos bijna naast de landingsbaan terecht komt en de zee die naast de landingsbaan is, komt erg dichtbij. Oefff alles gaat gelukkig goed en we landen veilig en wel. We nemen een Uber naar het voor ons inmiddels bekende Bondi. We zitten nu in een ander huisje maar op dezelfde plek en van dezelfde eigenaar als de vorige keer. Een fijn appartement. De volgende dag is het Halloween. De eigenaar van ons huisje organiseert kinderfeesten en organiseert de volgende dag een groot Halloween feest. Dat zullen we gaan vieren!


Halloween

De volgende dag is het Halloween. Ze beginnen al vroeg met de voorbereidingen voor het feest. In Bondi wordt Halloween vanaf 16.00 uur voor de kindjes gevierd. De jongens krijgen pruiken en hoeden van Barack, de eigenaar. Helemaal leuk en ook makkelijk want dan hoe en we geen spullen te kopen. We struinen lekker rond in Bondi. Even naar het strand maar het is een beetje erg fris dus daar zijn we snel klaar. Even lekker in de speeltuin en koffietje op de boulevard. Laatste inkopen doen voor Nieuw Zeeland en dan klaarmaken voor Halloween. Voordat we het gaan vieren, brengen we eerst nog wat zomer spullen naar Adriana, de surflerares van Alexander, en halen we wat warme kleding voor Nieuw Zeeland eruit. We mogen de spullen heel lief nog 2 weken langer laten staan dus we kunnen ook light travel naar Nieuw Zeeland. Super!


Op de terugweg naar ons huis, zijn allerlei huizen versierd in halloweensferen en ontvangen de jongens overal snoepjes. Leuk om ook die traditie mee te mogen maken. Aan het begin van de straat van ons huisje, horen we de beat al van de dj. Dichterbij zien we dat het feest al in volle gang is. Hij heeft een soapparty/foamparty georganiseerd. Het bellenapparaat blaast alle kindjes onder de zeep. Iedereen danst in het schuim. Onze jongens hebben nog niet zo'n zin en aanschouwen het geheel vanaf de zijkant. Er kan ook geschminkt worden en ze besluiten zelf hun armen te gaan beschilderen. Chris en ik genieten tegelijkertijd van een lekker glaasje prosecco. Achteraf begrepen we dat je in Australie überhaupt geen alcohol op straat mag drinken, hetgeen wij niet wisten en ons niemand verteld had. Het is goed gegaan en de politie heeft ons gelukkig niet gespot :-). Wij als Nederlanders vinden een drankje toch eigenlijk wel bij een feestje horen :-). Het feestje gaat tot een uur of 19.00 uur door en dan zijn de jongend toch wel moe. Lekker in bad en redelijk op tijd naar bed.


Op woensdag hebben we nog de hele dag in Bondi. Gelukkig mogen we wat langer in het huisje blijven. Dag van vertrek is altijd een beetje een gekke dag. We pakken alles in en gaan nog even naar het strand en de speeltuin. In de middag vertrekken we naar het vliegveld. Het is extreem druk op de weg dus we doen er wel 2 uur over. Gelukkig op tijd vertrokken. Inchecken van de spullen en lekker wat eten op het vliegveld. Helaas heeft het vliegtuig een aantal uur vertraging. Uiteindelijk vertrekken we pas om 22.00 uur ' avonds. De jongens zijn heel moe en vallen meteen in slaap. Midden in de nacht komen we aan in Christchurch. Het is 2 uur later in Nieuw Zeeland. We halen onze huurauto op en rijden naar het centrum van Christchurch. Om 03.30 uur on de nacht komen we in het hotel aan. De jongend zijn helemaal wakker en gaan in bad spelen. Wij openen een glaasje wijn. Rond 05.00 uur gaan we eindelijk naar bed. De jongend vonden hetvallemaal wel heel spannend zo midden in de nacht!