Midden in de nacht komen we aan in Christchurch. Het is 2 uur later in Nieuw Zeeland. We halen onze huurauto op en rijden naar het centrum van Christchurch. Om 03.30 uur on de nacht komen we in het hotel aan. De jongend zijn helemaal wakker en gaan in bad spelen. Wij openen een glaasje wijn. Rond 05.00 uur gaan we eindelijk naar bed. De jongend vonden het allemaal wel heel spannend zo midden in de nacht!


We worden pas rond half 10 wakker. Aankleden en lekker ontbijten in de bar van het hotel. Na een lekker ontbijt, gaan we christchurch eens verkennen. Het is voorjaar in Nieuw Zeeland en toevallig treffen wij de eerste zonnige en warmere dag. Heerlijk weer. We hoeven onze warme kleding nog niet aan! We besluiten de 'hop on hop off' oude tram te nemen. Een makkelijke, leuke en snelle manier om een goede eerste indruk van de stad te krijgen zonder te veel te hoeven lopen.


De stad is door de aardbeving van 2011 voor 75% verwoest. Het hele historische centrum is zo goed als vernield. Na zo veel jaar zijn ze nog steeds bezig met de wederopbouw. Interessant en ook heftig om te zien wat een gigantische impact zo'n aardbeving op een stad heeft. Overal herreizen nieuwe gebouwen en winkelcentra. Ze discussiëren wel al 5 jaar over wat er met de kerk moet gebeuren die gedeeltelijk is ingestort.


We besluiten uit te stappen bij de botanische tuinen. We wandelen lekker in het zonnetje langs de mooie bloemen en planten. Er zijn ook enorme oude bomen overal door het park.je merkt dat het voorjaar is. De eendjes en vogeltjes hebben jongen. Er is een grote speeltuin in de botanische tuinen waar de jongens zich even lekker kunnen uitleven. Na het spelen een lekker ijsje en dan lopen we weer terug naar de tram. Hij brengt ons weer naar ons hotel in hartje centrum.


We stappen in de auto en gaan op weg naar De skylift. Super mooie rit de berg op in de skilift. Bovenop de berg zit een restaurant waar we lekker even wat eten. Prachtige vergezichten. Na genoten te hebben van het uitzicht, gaan we op weg. Doel is om te overnachten bij Lake Tekapo. Een uur of 4/5 rijden. De jongens vallen meteen in een diepe slaap! Wij genieten van de prachtige vergezichten tijdens onze autorit!