We maken een prachtige autorit. Wat een vergezichten! Prachtige natuur. Afwisseling van bergen, rotsen met sneeuwbedekking en grasvelden met schapen en koeien. We moeten de nieuw Zeelandse Alpen doorsteken om bij Lake Tekapo te komen. We vertrekken in zeer zonnig weer met lekkere warme temperaturen en hoe verder we rijden des te kouder het wordt.


Uiteindelijk rijden we een weg naar beneden en verschijnt er aan onze linkerhand het prachtige Lake Tekapo. We rijden naar het centrum en Chris gaat even checken of er nog kamers beschikbaar zijn. Het wemelt er van de chinezen dus van een laag seizoen is hier in ieder geval geen sprake. De kamers zijn zo goed als allemaal weg. Alleen de kamers van 300 dollar en hoger zijn nog beschikbaar. Daar hebben we geen zin in. We boeken een prima motel in het dorpje Fairlie. Een stukje terug rijden.


Nadat de jongens hun knuffels en kussen in bed hebben gelegd en voor hen gevoel dan 'thuis' zijn, gaan we in de plaatselijke pub wat eten. Erg grappig om in een echte plaatstelijke pub te zitten waar ze allemaal n hun werk op het

land een biertje zitten te drinken. Het was inmiddels al 9 uur in de avond doordat we een stuk terug hadden moeten rijden dus we hadden allemaal wel zin in wat lekkers. Goed gegeten en toen lekker gaan slapen.


De volgende dag scheen al heerlijk het zonnetje. Jongens gaan lekker spelen in het speeltuintje bij het motel en we besluiten alvast iets te boeken voor de avond want het echte last minute werk was ons niet zo goed bevallen. We moeten een huisje op een vakantiepark in Te Anau. Dat ligt bij de fjorden. We willen namelijk graag naar Milford Sound om daar de adembenemende watervallen te bekijken. Daar kan je niet overnachten. Te Anau is eigenlijk het eerste dorp daar in de buurt op 2,5 uur rijden. Nadat de jongens zich even flink uitgeleefd hebben, gaan we weer op weg. Het beloofd weer een lange autodag te worden.